torsdag 31. januar 2008

Bananer.

Bananer kan brukes til mye.
Jeg kjenner mange som er glad i bananer.
Torunn på jobben spiser to bananer hver dag!
De beste bananene jeg har smakt må være på grand canaria.

De var produsert der, de var kjempesmå, og kjempesøte.

Banansplit is er veldig godt.


"Ordet banan brukes om plantens frukt, som egentlig er bær. Bananer gror i hengende klaser, og veier omtrent 125-200 gram, men dette kan variere. Av dette er cirka 80 % spiselig, og de resterende 20 % er skallet. På arabiskk betyr banan «finger»"

You just have to love Wikipedia.


En annen ting med bananer er at hvis de ikke er ordentlig modne så er de harde og ekle.. Mens hvis de blir overmodne blir de bløte og brune. Og det er hvertfall ekkelt!


Næringsprofil
Pr. 100 g banan (uten skall):
Energi: 89 kcal
Protein: 1,09 g
Karbohydrat: 22,84 g
Hvorav sukkerarter: 12,23
Fett: 0,33 g
Kostfiber: 2,6 g


Namnam...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaa. Banan :D

Festligheter